Početna » Novosti » Izveštaj sa pregovora od 9.12.2014. godine

Izveštaj sa pregovora od 9.12.2014. godine

Danas  9.12.2014. godine održan je sastanak u 11,00 sati sa Ministrom prosvete i predsednika reprezentativnih sindikata, na kome je dogovoreno da se u što kraćem roku usaglasi i potpiše PKU i završe pregovori oko Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.
Predstavnici reprezentativnih prosvetnih sindikata su zahtevali da se odmah organizuje sastanak sa Ministrom finansija oko realizacije  štrajkačkih zahteva koji su u nadležnosti Ministra finansija.
Posle ovog sastanka održan je sastanak radne grupe za izradu PKU. Ostao je sporan član 5. PKU, kao i članovi 130. i 131. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja (ZOSOV), a koji se odnose na rešavanje problema tehnoloških viškova. Ministarstvo prosvete, suprotno zahtevu reprezentativnih prosvetnih sindikata, želi da ukine preuzimanje nastavnika sa nepunom normom časova i da se zapošljavaju novi nastavnici putem raspisivanja javnog konkursa. Reprezentativni sindikati na to ne pristaju!

ŠTRAJK SE NASTAVLJA !!!

Sutra, 10.12.2014. godine u Domu sindikata u Beogradu,  reprezentativni sindikati prosvete će održati konferenciju za štampu.

Kancelarija SPRV

O Milan Trbović

Pročitajte

Dopis tri sindikata od 20.09.2019. godine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen − nine =