Početna » Novosti » Nema nama ništa bez nas

Nema nama ništa bez nas

Poštovane kolege,

IO SPRV je na svojoj sednici održanoj 12. 05. 2014. godine razmatrao odluku Sindikata o štajku upozorenja zakazanog za 19. 05. 2014. godine u kojem se pozivaju članovi sindikata da ne održe prvi čas u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni toga dana. IO SPRV smatra da takav vid protesta već dugi niz godina nije dao nikakve rezultate u pogledu ostvarenja naših sindikalnih zahteva. Naročito je takav vid protesta neozbiljan jer su maturanti u srednjim školama završili nastavnu godinu i većina profesora nema prvi čas ni u prepodnevnoj ni u popodnevnoj smeni, tako da bi se takav vid protesta svalio na leđa nekolicine profesora, koji toga dana imaju prvi čas u prepodnevnoj ili poslepodnevnoj smeni, što nije korektno. Kada protestujemo i štrajkujemo kao članovi Sindikata onda teret protesta i štrajka moramo svi jednako da podnesemo, i da u tome budemo jedinstveni.
Stoga je IO SPRV doneo odluku da 19. 05. 2014. godine umesto neodržavanja prvog časa u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni naše nezadovoljstvo najavljenim smanjenjem plata iskažemo tako što ćemo u vidu transparenta sa našim sloganom (koji ćemo postaviti ispred škole) dati do znanja državnoj vlasti, medijima i čitavoj javnosti u Srbiji , da ćemo ukoliko dođe do smanjenja plata u potpunosti obustaviti rad tako da nova školska godina neće početi. Prosvetne radnike u pogledu njihovih sinikalnih zahteva svaka vlast u Srbiji ozbiljno shvata, tek onda kada zatvore učionice, zaključaju škole i izađu na ulicu!
Od ovog trenutka svi nivoi rukovođenja u SPRV, kao i rukovodioci u SPRV imaju zadatak da ozbiljno i temeljno pripreme potpunu obustavu rada za septemabar ove godine, ukoliko nam budu smanjene plate.
Nema nama ništa bez nas!

Sindikalni pozdrav,

Predsednik IO SPRV

Milan Trbović, prof.

O Milan Trbović

Pročitajte

Dopis tri sindikata od 20.09.2019. godine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight + 16 =