Početna » Novosti » Puno radno vreme za sekretare škola

Puno radno vreme za sekretare škola

Poštovane kolege,  povodom naših saznanja da u nekoliko škola na području Školske uprave Novi Sad, sekretari škola nemaju sistematizovano radno mesto sa punim radnim vremenom, SPRV je uputio zahtev Školskoj upravi Novi Sad da reaguje u skladu sa svojim ovlašćenjima,kako bi shodno Zakonu i odluci Ustavnog suda Republike Srbije radno mesto sekretara škole bilo sistematizovano sa punim radnim vremenom.

Zahtev SPRV možete preuzeti ovde.

Obaveštenje Školske uprave Novi Sad povodom zahteva SPRV možete preuzeti ovde.

 

Predsednik  IO SPRV

Milan Trbović, prof.

O Milan Trbović

Pročitajte

ČESTITKA

2 komentara

  1. Poštovani kolega, naš Sindikat se bori i boriće se za svakog člana u okviru svojih mogućnosti. Negde ćemo imati više a negde manje uspeha, ali to ne znači da ukoliko u nekom segmentu sindikalmnog delovanja imamo manje uspeha da nam do toga nije stalo.

  2. logicno je onda da takve skole ne postoje kao pravna lica,nego kao podrucna odeljenja vecih skola.Obim poslova u ovim skolama sekretara,direktora i racunovdstva je veoma umanjen,Jedino nastavnici odradjuju isti obim bez obzira na velicinu skole.Ovo je i moralno pitanje za nas sindikat.a bogami i finansiijsko troseci nepotrebno budzetska sredstva.U ostalim javnim sluzbama,npr zdravstvu,nosioci delatnosti iste spreme imaju vecu zaradu.pa bi sindikat mogao da zatrazi vece plate za one koji ulaze u ucionce od onih koji lagodno provode vreme po kancelarijama. Vrlo cesto su nastavnici maltretirani ne samo od roditelja vec ii od strane .gore pomenutih koji ce imati osigurano radno mesto Ulozite barem deo aktinosti koju ste ulozili ovde, da se nastavnicima koji ostaju bez 10,20 procenata norme isplacuje clokupna zarada. Izvinite,doronameran sam i verujte da jt ovo misljenje vecine nastavnika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen + 7 =