Početna » Новости » Саопштење за чланство

Саопштење за чланство

Уважене колегинице и колеге,

Налазимо се пред самим почетком нове школске године. Због мањег броја уписаних ученика и рестриктивне политике надлежних органа дошло је до повећања броја колега који су исказани као технолошки вишак.

Један део запослених је у потпуности остао без норме, а некима је норма умањена. Имамо сазнања да се у неким школама није спровео поступак за утврђивање технолошког вишка, како је предвиђено Посебним колективним уговором. Сматрамо, да су на тај начин угрожена права која су предвиђена одредбама ПКУ и да се као Синдикат морамо укључити у заштиту интереса наших чланова.

Овим путем обавештавамо све колеге који су исказани као технолошки вишак, а који нису прошли кроз поступак бодовања, да нам се јаве како би могли на адекватан начин да заштитимо њихове интересе. Веома је важно да се то учини што пре. За оне који нису обавештени, дужни смо да вас обавестимо да вам наш адвокат стоји на услузи сваког петка од 16:00 часова.

У Новом Саду, Извршни одбор СПРВ града Новог Сада

30.08.2012.

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

Платформа за спас образовања: Нагомилани проблеми у просвети, потребна јасна стратегија.

Платформа за спас образовања у Србији оценила је данас да је ситуација са просветом таква ...