Početna » Novosti » Šarčević: Treba nam nova mreža škola, sadašnja pedagoški loša

Šarčević: Treba nam nova mreža škola, sadašnja pedagoški loša

SOKOBANJA – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obišao je danas radove na obnovi Srednje škole „Branislav Nušić” u Sokobanji, te poručio da se, osim rekonstrukcije školskih objekata, intenzivno radi na digitalizaciji sistema obrazovanja.

„Insistiramo na kvalitetu rada i rukovodenja, a kako bismo prosvetu vratili na mesto koje joj pripada ukazao sam predstavnicima lokalne samouprave na važnost osnivanja opštinskog saveta roditelja i važnost jačanja uloge aktiva direktora”, izjavio je ministar nakon obilaska škole.

Ministar je u razgovoru s predstavnicima lokalne samouprave ocenio da je sadašnja mreža šloka skupa i loša, te najavio da će uskoro Ministarstvo konstulovati opštine u vezi s novom mrežom škola.

„Mreža škola ne odgovara sadašnjim potrebama, mnoga rešenja su loša i skupa, ali prevashodno pedagoški loša”, rekao je ministar i dodao da će se pri izradi nove mreže obrazovnih ustanova voditi računa o ljudskim i materijalnim resursima.

Cilj je, kako je naglasio, da se, gde god je to moguće, obezbedi celodnevna nastava, a da neiskorišćeni objekti budu upotrebljeni za đački turizam, koji bi tako bio mnogo primereniji i učenicima i roditeljima, poručio je ministar.

Inače, za rekontrukciju škole „Branislav Nušić” Kancelarija za upravnjanje javnih ulaganjima izdvojila je 78 miliona dinara, a do sada je završena prva faza rekonstrukcije, što podrazumeva obnovu fasade, zamenu stolarijw i elektroinstalacija, te novu rasvetu i novi sistem grejanja.

Tokom posete Sokobanji ministar Šarčević je obišao i Osnovnu školu „Mitropolit Mihailo”, a predsednik opštine Isidor Kršić rekao je da je projekat kompletne rekonstrukcije objekta koji je pod zaštitom kao spomenik kulture odobren i da je u toku priprema projektno tehnicke dokumentacije.

Izvor: „Politika“

O Milan Trbović

Pročitajte

“Do diplome uskoro i za tri meseca”: Šta priprema Ministarstvo prosvete

Srbija sledeće godine dobija prve stručnjake sa završenim kratkim programom studija u trajanju do 18 ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × three =