Početna » Novosti » Verbić: Počinje rad na posebnom kolektivnom ugovoru

Verbić: Počinje rad na posebnom kolektivnom ugovoru

Ministarstvo prosvete i sindikati počinju danas rad na posebnom kolektivnom ugovoru koji bi trebalo da bude završen do kraja decembra, izjavio je jutros ministar prosvete Srđan Verbić.

Verbić je za Radio televiziju Srbije rekao da, iako je rok za završetak kolektivnog ugovora kraj januara 2015. godine, očekuje da ugovor bude gotov do kraja decembra. Ministar je kazao da će poseban kolektivni ugovor biti prelazno rešenje do uspostavljanja platnih razreda, istakavši da prosvetni radnici najviše osećaju smanjenje plata i da su pretrpeli „najveći udar“. Cilj posebnog kolektivnog ugovora je, kako je naveo, da se napravi što bolji prelaz na platne grupe u kojima će zarada prosvetnih radnika biti u skladu sa odgovornošsću i stručnom spremom.

Sindikati prosvete od 17. novembra protestuju skraćenjem časova na 30 minuta u osnovnim i srednjim školama. Oni traže izuzeće od smanjenja zarada, zahtevaju uvođenje platnih razreda i hitne pregovore o kolektivnom ugovoru.

Izvor: Blic,  jutros 9,30 sati

O Milan Trbović

Pročitajte

ŠTA ĆE BITI SA NAŠIM DIPLOMAMA Izbačeni smo iz Evropske asocijacije, A EVO KO JE ZA TO KRIV

Srbija više nije punopravni član Evropske asocijacije za obezbeđivanje kvaliteta u visokom obrazovanju (European Association ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 1 =