Početna » Новости » Данас није било састанка

Данас није било састанка

Поштовани чланови СПРВ,
Данас , 9.4.2015. године није уприличен састанак два синдиката, чији су чланови у штрајку и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, како је то било договорено 6. 4.2015. године, на последњем састанку представника министарства просвете и синдиката у штајку у присуству др Живка Кулића, миритеља из Агенције за мирно решавање спорова. Данас, 9.4.2015. године смо очекивали, према договору од 6.4.2015. године, да ћемо после додатних консултација представника министарства просвете са колегама из више министарстава у Влади Републике Србије начинити Анекс Споразума о решавању спорних питања, после кога ћемо окончати петомесечни штрајк, али од тога за сада нема ништа.
Претходна два састанка између министарства просвете и синдиката у штрајку у присуству миритеља су била изузетно конструктивна и обећавала су договор, али како изгледа министар просвете се умешао…
Сада нам се незванично шаље порука да министар просвете није пристао на данашњи састанак, већ да ће се наредни састанак између синдиката у штрајку и мистарства просвете у присуству миритеља уприличити првог радног дана после празника.
Уосталом министар Срђан Вербић је дао изјаву за РТС коју можете погледати:

O Milan Trbović

Pročitajte

РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ 22. 03. 2024.