Početna » Новости » Допис члановима СПРВ о састанцима у ШУ Нови Сад

Допис члановима СПРВ о састанцима у ШУ Нови Сад

Због нагомиланих проблема у вези са радом ШУ Нови Сад у школама на територији исте школске управе одржана су два састанка у просторијама ШУ Нови Сад на којима сам био присутан као представник СПРВ.

Састанци су одржани 12.11. и 19.11.2012. године. На првом састанку су сем представника синдиката, били присутни: Мирослав Стаменковић – координатор школских управа Републике Србије, Велимир Тмушић – Начелник одељења за инспекцијске послове у Министарству просвете и науке Републике Србије, Милан Граховац – начелник просветне инспекције Покрајине Војводине, Станиша Бањанин – начелник ШУ Зрењанин и Петар Виђикант – начелник ШУ Нови Сад, који је водио овај састанак. На овом састанку сам указао на проблем неплаћања прековременог рада професора који су чланови СПРВ, и рекао да се само на територији школске управе Нови Сад не плаћа прековремени рад професора, што су потврдили и други представници синдиката на састанку. Поред тога већи део времена на састанку је протекао у замеркама представника синдиката Независност на рад појединих директора школа. Пошто на овом састанку није решен ни један проблем договорен је и други састанак за 19.11.2012 године.

Састанак 19.11.2012. године је такође организован у просторијама ШУ Нови Сад, а састанак је водио такође Петар Виђикант. Поред њега од службеника ШУ Нови Сад присуствовао је и Милан Панић задужен за финансирање школа на тертирији ШУ Нови Сад. Такође су овом састанку присуствовали и заинтересовани представници синдиката. На том састанку сам захтевао од Милана Панића да се реши проблем у вези са плаћањем прековременог рада за професоре који имају преконормни број часова, и саопштио у којим школама наши чланови СПРВ нису плаћени за прековремени рад. Такође сам рекао да је споразумно решавање проблема договором на нивоу руководства СПРВ и руководства ШУ Нови Сад, најбољи начин за превазилажење насталих проблема. Састанак је завршен констатацијом да ће одговорни у ШУ Нови Сад извршити додатне консултације и да ћемо на следећем састанку договорити могућа решења.

Поштоване колеге, покушаћу да закажем састанак између представника СПРВ и начелника ШУ Нови Сад Петра Виђиканта у што скорије време, и уколико не дође до решења проблема и плаћања прековременог рада, које је у складу са Законом о основама система и образовања и ПКУ, обавестићу вас о томе како бисмо размотрили даље деловање у вези са решавањем овог проблема.

Срдачан поздрав

Председник ИО СПРВ

Милан Трбовић, проф.

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ 22. 03. 2024.