Početna » Новости » Forum beogradskih gimnazija neće jednokratnu pomoć: Hvala na „velikodušnoj pomoći“, taj ogroman novac ponudite nekom drugom

Forum beogradskih gimnazija neće jednokratnu pomoć: Hvala na „velikodušnoj pomoći“, taj ogroman novac ponudite nekom drugom

Forum beogradskih gimnazija odbio je danas ponudu Vlade Srbije da prosvetnim radnicima isplati jednokratnu pomoć u iznosu od 6.000 dinara.

Kako su naveli u otvorenom pismu premijeru Aleksandru Vučiću, profesori beogradskih gimnazija su zahvalili na „velikodušnoj ponudi“ i „toplo preporučili da taj ogroman novac ponudi nekom drugom“.
„Forum beogradskih gimnazija narednih dana pozvaće svoje članstvo i druge sindikate prosvete na zajedničku akciju, kako bi profesori svih škola u Srbiji, na poseban način, javno izrazili svoj stav po pitanju Vaše ponude“, navela je predsednica Foruma Milica Milenović u pismu premijeru.

Prema sporazumu koji je potpisan sa sindikatima zaposlenih u prosveti koji su štrajkovali zbog smanjenja zarada u javnom sektoru, zaposlenima u prosveti do kraja godine trebalo bi da bude isplaćena jednokratna pomoć u visini do jedne plate.

Izvor: Blic

O Milan Trbović

Pročitajte

РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ 22. 03. 2024.