Početna » Новости » Записник о избору директора остао без потписа

Записник о избору директора остао без потписа

У Пољопривредној школи у Футогу постоји могућност да настава не почне на време јер председник Школског одбора Милош Skenuić неће да потпише записник са седнице Школског одборa.

на којој је за директора Пољопривредне школе изабрана дугогодишња професорка биологије Вера Дакић, речено је јуче у сусрету с новинарима у Синдикату просветних радника Војводине (СПРВ).

– Од 5. августа, када је на састанку Школског одбора а после спроведног конкурса, Школски одбор изгласао нашу колегиницу за директора, натежемо се с председником Школског одобра Skenuićem да потпише записник са састанка – рекла је чланица Извршног одбора СПРВ-а, иначе васпитач у Дому ученика у Пољопривредној школи, Славица Пантовић.

Навела је да је СПРВ изашао у јавност тек када се увидело да им нико од надлежних није одговорио на њихове дописе у вези с тим случајем, а писали су свима, од Града до Републике.

По речима Славице Пантовић, сумња се да се иза Скенyићевог одуговлачења крије политика, с којом, како су нагласили, не желе да их доводе у везу када је о овом случају реч.

– Школски одбор има девет чланова, а пет је било за то да Вера Дакић буде нови директор јер досадашњој директорки Жељки Миличић мандат истиче 11. септембра. На конкурс се јавио и наш колега професор ратарства Душан Гагић, али је његову кандидатру подржало четири члана Школског одбора – рекла је Славица Пантовић.

Како каже председник Школског одбора Милош Skenuić, у Пољопривредној школи у Футогу чланови Школског одбора прекршили су правилник о раду тог тела јер се директор не бира на конститутивној седници Школског одбора, што је управо учињено.

На дневни ред конститутивне седнице стављена је тачка „избор директора” што, по Правилнику о раду Школског одбра, није допуштено – објаснио је председник Skenuić, и рекао да је о свему обавестио локалну самоуправу која је именовала чланове Школског одбора. – Директор је требало да буде изабран тек на првој наредној седници Школског одбора, на шта сам и указао на састанку када је предложено да се после верификације мандата чланова Школског одбора стави на дневни ред избор директора.

 

Битка за директора

 

Поводом збивања у Пољопривредној школи огласио се и Извршни одбор Синдиката образовања Србије, који у Пољопривредној школи има између 80 и 90 чланова од око 240 запослених, па је, каже, тај синдикат  већински у школи.

Синдикат наводи да је на делу „силна борба ко ће бити нови директор”. Највише гласова од запослених за директора је добио Душан Гагић, подржало га је 107 колега, а Веру Гагић 74 запослена. Она је и председница СПРВ-а, док је Гагић члан Синдиката образовања Србије без синдикалне функције. Гагићу, каже синдикат, „подмећу клипове”, мада се све може проверити!

На конкурсу се, наводи Синдикат образовања Србије, јавио за директора и професор физичког васпитања Здравко Вученовић. Његову кандидатуру подржало је 26 колега.

Извор: Дневник

 

O Milan Trbović

Pročitajte

Vratiti dignitet nastavniku

Predlozi izneti u našoj Platformi su izvodljivi u kratkom roku, ne zahtevaju nikakve krupne i ...