Početna » Новости » Извештај са састанка oсновне организације СПРВ у Карловачкој гимназији

Извештај са састанка oсновне организације СПРВ у Карловачкој гимназији

Састанак је одржан 17.09.2012. са почетком у 13:15 и трајао је до 13:45.

Састанак је водио председник ОО СПРВ професор Александар Требатицки у присуству већине чланова СПРВ основне организације. На позив господина Требатицког одазвали су се представници СПРВ, који су обавестили чланство о раду Синдиката. Делегацију СПРВ су сачињавали председник ИО СПРВ Милан Трбовић, и председник и заменик председника ИО СПРВ за град Нови Сад Мирко Бабић и Благоје Парошки.

После поздравног говора господина Александра Требатицког, реч је добио Благоје Парошки, који је поднео извештај о тренутном стању у СПРВ на нивоу града. Притом је нагласио потребу за омасовљењем чланства као неопходним условом за јачање Синдиката и његове прeговарачке позиције са послодавцима.

Председник Милан Трбовић је у свом кратком експозеу обавестио чланство о броју чланова СПРВ и репрезентативности на републичком нивоу, о досадашњем раду и стратегији даљег рада СПРВ. Чланови СПРВ у Карловачкој гимназији су добили неопходне информације у погледу њихових статутарних права и обавеза и нису имали много питања на ту тему.

Председник ИО СПРВ за град Нови Сад је нагласио потребу што чвршћег повезивања и омасовљења чланства. Притом је господин Бабић нагласио потребу да се представник Карловачке гимназије активно укључи у рад СПРВ као члан Градског одбора СПРВ у Новом Саду.

Састанак је протекао у пријатељској атмосфери и конструктивном дијалогу, који је резултирао позитивним исходом. Сви чланови СПРВ у Карловачкој гимназији су прихватили даље деловање у СПРВ уз пуно поштовање Статута СПРВ и осталих синдикалних аката.

Са великим задовољством обавештавамо чланове СПРВ, да нам се Карловачка гимназија вратила. Заправо, она је увек и била са нама. У тренуцима консолидације СПРВ повратак најугледније просветне установе у нас није само разлог за задовољство, већ и обавеза да не заборавимо да Синдикат постоји због чланова, који треба да учествују у његовом раду и артикулишу своје потребе.

представници СПРВ

Милан Трбовић, Mирко Бабић и Благоје Парошки

у Сремским Карловцима

17.09.2012.

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

Измене Кривичног законика у циљу веће заштите просветних радника

Београд, 16. мај 2024. Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић и министарка ...