Početna » Новости » JEDNOKRATNO, DOBRO DOĐE: Po 19.000 dinara pomoći zaposlenima u Skupštini Srbije

JEDNOKRATNO, DOBRO DOĐE: Po 19.000 dinara pomoći zaposlenima u Skupštini Srbije

Mi na ovaj način pomažemo ljudima u Skupštini bez kojih ne bi mogli ovoliko da radimo, to su obični, često nevidljivi, oni koji održavaju higijenu, rade u kancelarijama, a imaju jako male plate, rekao je predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić.

BEOGRAD – Oko 300 zaposlenih u stručnim službama Skupštine Srbije čija je plata niža od republičkog proseka, odnosno 44.938 dinara, dobiće po 19.000 dinara jednokratne pomoći, odlučio je danas Administrativni odbor Skupštine Srbije.

Odluka je usvojena na predlog generalnog sekretara Skupštine Jane Ljubičić, koja je kazala da je inicijativa da se zaposlenima u stručnim službama isplati jednokratna pomoć potekla od Sindikata Skupštine.

Ona je dodala da u skupštinskom budžetu za 2014. godinu ima neutrošenih sredstava opredeljenih za isplatu plata, dodataka i naknada zaposlenima, odnosno da ima mogućnosti da se njima isplati po 19.000 dinara. „Mi na ovaj način pomažemo ljudima u Skupštini bez kojih ne bi mogli ovoliko da radimo, to su obični, često nevidljivi, oni koji održavaju higijenu, rade u kancelarijama, a imaju jako male plate“, rekao je predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić.

Babić je precizirao da je njih oko 300 čija je plata manja od republičkog proseka, a često i upola manja, dodajući da na taj način Skupština nekoliko godina pokušava tim ljudima da omogući da proslave novogodisnje praznike.

Izvor: Kurir

O Milan Trbović

Pročitajte

Измене Кривичног законика у циљу веће заштите просветних радника

Београд, 16. мај 2024. Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић и министарка ...