Početna » Новости » Protokol tek posle Nove godine

Protokol tek posle Nove godine

Predlog protokola u kome bi trebalo da bude definisano uvođenje platnih razreda u obrazovanju neće biti gotov do Nove godine, potvrdio je za Danas ministar prosvete Tomislav Jovanović, povodom zahteva sva četiri reprezentativna sindikata da vlada pod hitno definiše taj protokol. Jovanović kaže da će predlog protokola formulisati Ministarstvo finansija, a da će Ministarstvo prosvete podržati ono što je dogovoreno na ranijem sastanku sa predstavnicima sindikata prosvetara.

Kako je Danas ranije pisao, sem uvođenja platnih razreda u drugoj polovini iduće godine, sindikati traže isplatu otpremnina onima koji su penzionisani tokom 2013. i Svetosavske nagrade svim zaposlenim u obrazovanju.

Ministar prosvete je juče istakao da u prosveti naredne godine neće biti viška zaposlenih, kao ni zatvaranja škola s malim brojem đaka, napominjući da je to „demografski interes države“. Jovanović je dodao da će u visokom obrazovanju tokom naredne godine u centru pažnje biti zatvaranje nelegalnih isturenih odeljenja fakulteta.

Izvor: Danas

Beograd – Predlog protokola u kome bi trebalo da bude definisano uvođenje platnih razreda u obrazovanju neće biti gotov do Nove godine, potvrdio je za Danas ministar prosvete Tomislav Jovanović, povodom zahteva sva četiri reprezentativna sindikata da vlada pod hitno definiše taj protokol. Jovanović kaže da će predlog protokola formulisati Ministarstvo finansija, a da će Ministarstvo prosvete podržati ono što je dogovoreno na ranijem sastanku sa predstavnicima sindikata prosvetara. – See more at: http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/jovanovic_protokol_tek_posle_nove_godine.55.html?news_id=273511#sthash.EgkTV1BE.dpuf

O Milan Trbović

Pročitajte

Vratiti dignitet nastavniku

Predlozi izneti u našoj Platformi su izvodljivi u kratkom roku, ne zahtevaju nikakve krupne i ...