Početna » Zanimljivosti » Министар Обрадовић спреман за одговорност када се утврде чињенице

Министар Обрадовић спреман за одговорност када се утврде чињенице

Министар просвете Жарко Обрадовић изјавио је данас да је неопходно утврдити чињенице у вези са фалсификовањем и крађом тестова из математике и да је након тога спреман да сноси одговорности, уколико се утврди да је он крив.

zarko-obradovic-nova-498_3

Жарко Обрадовић

 

“Овде је ланац учесника у догађају јако дуг и нама је изузетно стало да утврдимо ко је украо и фалсификова документа, ко је починио кривично дело, ко је јавности доставио тестове из математике и када утврдимо то, знаћемо ко су кривци”, рекао је минстар новинарима у парламенту.

Обрадовић је додао да ће, уколико се утврди да су кривци унутар Министарства, они бити и смењени, а да ће, уколико се покаже да је он крив, сностити одговорност.

„Уколико се покаже да сам крв, сносићу одговорсност, али прво да утврдимо чињенице”, рекао је Обрадовић.

Он је додао да од одговорности нико не бежи, а нарочито не он.

„Бавим се јавним послом и свако ко се бави јавним пословима је спреман да се расправља о његовој одговорнсоти”, закључио је министар.

Обрадовић је поновио да су прелиминарни резултати са теста матерњег језика, односно српског слабији него прошле године, да ће се утврдити шта је разлог и да се може извући неколико закључака – да ђаци нису бил спремни за полагање тог теста, али и да је нетачна теза која се појавила у јавности да су тестови били лаки.

Минстар је нгласио да су позвани родитељи и сви који имају било какве информације да су и тестови из матерњег, односно српског језика били проблематични, да се јаве Министарству, да би се утврдиле чињенице.

 

(Танјуг)

Извор: Дневник

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

Бодовање по успеху из основне школе најправедније

Помоћник министра просвете и председник Републичке уписне комисије Зоран Костић изјавио је јутрос да је ...