Početna » Новости » Нема нама ништа без нас

Нема нама ништа без нас

Поштоване колеге,

ИО СПРВ је на својој седници одржаној 12. 05. 2014. године разматрао одлуку Синдиката о штајку упозорења заказаног за 19. 05. 2014. године у којем се позивају чланови синдиката да не одрже први час у преподневној и послеподневној смени тога дана. ИО СПРВ сматра да такав вид протеста већ дуги низ година није дао никакве резултате у погледу остварења наших синдикалних захтева. Нарочито је такав вид протеста неозбиљан јер су матуранти у средњим школама завршили наставну годину и већина професора нема први час ни у преподневној ни у поподневној смени, тако да би се такав вид протеста свалио на леђа неколицине професора, који тога дана имају први час у преподневној или послеподневној смени, што није коректно. Када протестујемо и штрајкујемо као чланови Синдиката онда терет протеста и штрајка морамо сви једнако да поднесемо, и да у томе будемо јединствени.
Стога је ИО СПРВ донео одлуку да 19. 05. 2014. године уместо неодржавања првог часа у преподневној и послеподневној смени наше незадовољство најављеним смањењем плата искажемо тако што ћемо у виду транспарента са нашим слоганом (који ћемо поставити испред школе) дати до знања државној власти, медијима и читавој јавности у Србији , да ћемо уколико дође до смањења плата у потпуности обуставити рад тако да нова школска година неће почети. Просветне раднике у погледу њихових синикалних захтева свака власт у Србији озбиљно схвата, тек онда кадa затворе учионице, закључају школе и изађу на улицу!
Од овог тренутка сви нивои руковођења у СПРВ, као и руководиоци у СПРВ имају задатак да озбиљно и темељно припреме потпуну обуставу рада за септемабар ове године, уколико нам буду смањене плате.
Нема нама ништа без нас!

Синдикални поздрав,

Председник ИО СПРВ

Милан Трбовић, проф.

O Milan Trbović

Pročitajte

РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ 22. 03. 2024.