Početna » Новости » Нови министар стартује с припремама за малу матуру

Нови министар стартује с припремама за малу матуру

Министар науке и просвете Србије Томислав Јовановић изјавио је јутрос да ће одмах почети припреме за полагање наредне мале матуре, да се следеће године не би поновили пропусти попут овогодишњих.

„Данас ћемо почети припрему мале матуре, јер ако почнемо сада, годину дана раније, убеђен сам да тих пропуста неће бити. Они не смеју да се понове“, рекао је Јовановић за Радио-телевизију Србије (РТС) након синоћњег именовања на министарску функцију.

Он је у свом првом јавном наступу на министарској функцији истакао да је приоритет његовог рада враћање поверења у образовни систем и да ће уз тимски рад у министарству у сарадњи с Владом Србије деловати превентивно и доносити одлуке „испред времена“.

„Почињемо да идемо испред догађаја. Да доносимо правовремене и исправне одлуке које делују превентивно и испред времена“, навео је министар.

Јовановић је истакао да образовање и наука нису потрошња већ инвестиција у будућност.

Упитан да ли ће бити промена по питању исплаћивања зарада у просвети, Јовановић је навео да је по вокацији за то да се сваки посебан труд посебно награди, али да ће се о томе разговарати.

 

Izvor: Politika

O Milan Trbović

Pročitajte

Vratiti dignitet nastavniku

Predlozi izneti u našoj Platformi su izvodljivi u kratkom roku, ne zahtevaju nikakve krupne i ...