Početna » Новости » Obraćanje povodom zakašnjenja zarade

Obraćanje povodom zakašnjenja zarade

Obraćanje povodom zakašnjenja zarade

Uvažene koleginice i kolege članovi SPRV,

Kao što vam je poznato, zakašnjenje u isplati zarada traje već nekoliko dana. U toku ove semice, isplaćane su zarade u većini škola sa područja grada, ali je ostalo još desetak škola bez zarada.

Ovim putem želimo da vam predložimo neke korake, koje će Sindikat preduzeti u cilju redovnije isplate zarada. U toku ove sedmice smo obavili mnoštvo razgovora sa direktorima škola i nadležnim u Školskoj upravi i kancelariji gradonačelnika. U ovom momentu možemo vam odgovorno potvrditi, da krivicu za zakašnjenje zarada ne snose direktori škola koji su svoj posao korektno obavili.

Tražeći odgovore povodom ovog problema, nailazili smo na zid ćutanja ili na neodređena objašnjenja, kako je u pitanju sistemska greška, nedostatak zaposlenih koji su na godišnjim odmorima i slično. Svakako da se radi o greški, ali nas interesuje kako i zašto je do toga došlo.

Povodom ovog problema, predsenik i njegov zamenik u IO SPRV Grad Novi Sad su zakazali konferenciju za štampu. Pozvani su novinari svih sredstava informisanja u Novom Sadu da bi im predstavili novonastali problem. Ovim putem pozivamo sve predsednike osnovnih organizacija i zainteresovane članove, da dodju na konferenciju i učestvuju u radu. Konferencija je zakazana u petak 28.06.2013. u Apolo-centru sa početkom u 10 sati.

U Novom Sadu 27.06.2013.

predsednik i zamenik IO SPRV Grad N. Sad

Mirko Babić i Blagoje Paroški

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

САОПШТЕЊЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА ОД 29. 09. 2023. ГОДИНЕ