Početna » Новости » Од Савеза учитеља није потекла идеја да школа траје дуже

Од Савеза учитеља није потекла идеја да школа траје дуже

БЕОГРАД: Министар просвете Томислав Јовановић, према писању појединих медија, размишља о предлогу учитељских удружења да школска година траје дуже, а у Савезу учитеља Србије (СУС) истичу да таква идеја није потекла од њих

„Од Савеза учитеља Србије ни званично, ни незванично није потекао предлог да школска година траје дуже“, рекао је  председник Управног одбора СУС Петар Анокић.
Не улазећи у оцену да ли је овај предлог добар или не, у СУС нисмо ни размишљали, нити покретали такву тему, рекао је Анокић.
СУС је струковна организација учитеља на републичком нивоу и о оваквом предлогу или идеји морала би бити консултована.
Анокић је објаснио да је делегација СУС била на састанку са министром просвете 13. децембра, али да је тема била кршење закона у неким срединама где ученици млађих разреда стално иду у школу у поподневној смени.
То се, на пример, дешава у Шапцу, Смедеревској Паланци, Руми, где ђаци нижих и виших разреда не мењају смену, чиме се крши закон.
„Ово је била једина тема разговора“, рекао је Анокић, наводећи да не зна да ли је можда нека од локалних асоцијација учитеља или друштво предложило продужење школске године.
Министар просвете, науке и технолошког развоја Јовановић изјавио је да размишља о предлогу учитељских удружења да школска година траје дуже како би деца била мање оптерећена и имала мањи број часова дневно.
„То би створило простора и да се врате ненаставне активности“, рекао је министар у интервјуу за „Политику“ пре два дана.

Извор: Дневник

O Milan Trbović

Pročitajte

Измене Кривичног законика у циљу веће заштите просветних радника

Београд, 16. мај 2024. Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић и министарка ...