Početna » Новости » ПИСМО СИНДИКАТ ОБРАЗОВАЊА ПОЖАРЕВАЦ РУКОВОДСТВУ И ШКОЛАМА УСПРС

ПИСМО СИНДИКАТ ОБРАЗОВАЊА ПОЖАРЕВАЦ РУКОВОДСТВУ И ШКОЛАМА УСПРС

У време када нам највише треба синдикат, у време кад солидарност и заједнички интерес треба да надвладају разлике, у време кад нам се спрема рестриктивно законодавство које ће нам укинути право на штрајк, 2.000 људи је избачено из Уније једностраном одлуком, произвољно и без правог разлога.

У време кад себичност и незнање владају, кад нам просветне власти одмажу у послу уместо да помажу, Вама је на уму једноумље, апсолутна власт и послушност без поговора.

УНИЈА НИЈЕ ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА, А НИ МОНЕТА ЗА ПОТКУСУРИВАЊЕ. ЊУ НИЈЕ СТВОРИО ЈЕДАН ЧОВЕК, НИТИ ИМА ВЛАСНИКА. Она је плод рада многобројних људи, који су уз велике напоре и претње морали да разбијају стереотипе и окупљају људе око племените идеје заједничке синдикалне борбе.

Нико не може да киднапује синдикат. Њега чине људи, слободни да се окупљају у организације које сматрају поштеним, ефикасним и подстицајним. Хоће да знају шта се догађа и због чега. Хоћемо наду и позитивни став, а не хајку и прогањање. Знате ли ви колико времена, труда и енергије је потребно да се у синдикат учлани 2.000 људи? Ко сте ви да их једним потезом пера искључите?

ДОСТА НАМ ЈЕ ОВАКВЕ УНИЈЕ . Ми, који смо учествовали у њеном раду од почетка, знамо да смо сви ми синдикат. Да ли ћемо се звати Унија, или другачије, мање је важно. Сарађујемо и сарађиваћемо са свим људима са којима можемо слободно да размењујемо идеје, без страха од одбацивања и избацивања, са којима можемо заједно да се боримо за бољи статус просветара и да ширимо синдикалне идеје, да пружамо људима сигурност да за њих има ко да се бори.

СОП Пожаревац, март 2013.

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ 22. 03. 2024.