Početna » Новости » Početak saradnje prosvetnog sindikata (SPRV) sa Školskom upravom Novi Sad

Početak saradnje prosvetnog sindikata (SPRV) sa Školskom upravom Novi Sad

U sredu 30.01.2013. održan je sastanak predstavnika Gradskog odbora Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine (SPRV) i Školske uprave Novi Sad. Posle više od dve godine pauze, došlo je do sastanka koji su inicirale obe strane.

Predstavnici SPRV Grad Novi Sad su bili predsednik Mirko Babić i zamenik Blagoje Paroški. Sastanku je prisustvovao i predsednik SPRV Milan Trbović. Njih su primili načelnik Petar Viđikant i sekretar za finansije Milan Panić.

Na samom početku razgovora izraženo je obostrano zadovoljstvo što je započeta ovakva saradnja. Načelnik, gospodin Viđikant, insistirao je da se ovakvi susreti predstavnika Gradskog odbora i Školske uprave održavaju bar jedanput mesečno, kako bi se rešili nagomilani problemi i nedoumice kod članova Sindikata. Tom prilikom je načelniku predat dokument sa spiskom radnika koji obavljaju prekonormni rad. Pritom je obećano da će prekonormni rad biti plaćen svima koji su podneli zahtev.

Članovi Gradskog odbora su spomenuli mnoštvo napisa u štampi, koji su u lošem svetlu prikazivali rad pojedinih novosadskih škola. Svima se nametnuo zaključak da je u pitanju medijski senzacionalizam, koji je izuzetno štetan kad su u pitanju deca, njihovi roditelji, nastavnici i škole. Većinu ovih napisa su odbacili kao netačne i zlonamerne.

Sastanak je protekao u konstruktivnom razgovoru sa unapred utvrđenim terminom za novi susret, polovinom februara.

Posle mesec dana od konstituisanja, Gradski odbor SPRV Novi Sad je pokazao konkretne rezultate svog rada koji su pozdravljeni od članstva na sastanku 06.02.2013. Ubuduće će prostorije SPRV biti otvorene svim članovima koji će moći da se obrate predstavnicima Gradskog odbora radi konkretnog rešavanja problema.

U Novom Sadu zamenik predsednika IO SPRV Grad Novi Sad

07.02.2013. Blagoje Paroški

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

Vratiti dignitet nastavniku

Predlozi izneti u našoj Platformi su izvodljivi u kratkom roku, ne zahtevaju nikakve krupne i ...