Početna » Zanimljivosti » Подршка од вртића до средњих школа

Подршка од вртића до средњих школа

Регионални састанак Мреже подршке инклузивном образовању одржан је у понедељак у Средњој медицинској школи “7. април”, где су приказани најбољи примери добре праксе у инклузији деце ометене у развоју.

Као најбоље у тој области представиле су се ОШ “Коста Трифковић”, Средња школа “Лукијан Мушицки” из Темерина, Средња медицинска школа “7. април” и ОШ “Соња Маринковић”. По речима координаторке Регионалне мреже подршке инклузивном образовању за Војводину Соње Париповић циљ састанка је био да се сагледа функционисање стручних тимова за инклузивно образовање у образовним установама и представе најбољи примери од предшколских установа до средњих школа.

– Школа “Соња Маринковић” овог пута представила се са новим пројектом који се бави проблемом транзиције деце из предшколских установа у основне школе и из основних у средње школе. С њим смо аплицирали за средства код УНИЦЕФ-а , што нам је одобрено – рекла је Париповић.Она је истакла да је једна од најважнијих ставки састанка била и укључивање других школа у Мрежу подршке инклузивном образовању.

– Свака школа која се обрати Мрежи добиће подршку. Чињеница је да није у свим школама заступљено квалитетно инкузивно образовање и врло често тимови тих школа, у којима имају поптребу за квалитетнијим укључивањем деце, јављају се и ми им излазимо у сусрет, дајемо им савете проистекле из добре праксе – рекла је Париповић.

Састанак је организовала Регионална мрежа подршке инклузивном образовању Школске управе Нови Сад, уз подршку “Култур Контакта” из Аустрије.

 

Н. Р.

Извор: Дневник

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

Бодовање по успеху из основне школе најправедније

Помоћник министра просвете и председник Републичке уписне комисије Зоран Костић изјавио је јутрос да је ...