Početna » Novosti » Повишица од два одсто у октобру и априлу ?

Повишица од два одсто у октобру и априлу ?

Бета | 28. 08. 2012. – 07:49h

Запосленима у просвети понуђено је повећање зарада од два одсто у октобру 2012. године и још два процента у априлу 2013. године, изјавио је данас министар финансија и привреде Млађан Динкић.

– То није довољно, имајући у виду материјалну ситуацију грађана, али је највише што можемо да понудимо с обзиром на економску ситуацију у земљи – рекао је Динкић после састанка са представницима репрезентативних синдиката у просвети.

Он је навео да је нову владу затекао буџетски дефицит од 230 милијарди динара и да због тога нема новца за већу повишицу плата просветних радника.

Динкић је објаснио да ће се понуђена повишица односити и на остале запослене у јавном сектору и да ће о томе разговарати у четвртак са запосленима у здравству.

Према његовим речима, у октобру би требало да буде донета уредба којом ће свим запосленима у предшколском образовању бити изједначене зараде, без обзира на то у ком месту или општини раде.

Уредба би требало да важи од почетка наредне године, додао је Динкић и најавио да ће Влада пронаћи средства да исплати отпремнине некадашњим просветним радницима у Војводини.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Жарко Обрадовић рекао је да влада намерава просветним радницима и даље да исплаћује јубиларне награде, као и Светосавске награде.

Представници репрезентативних синдиката најавили су да ће предлог повећања плата предочити највишим органима у својим синдикалним организацијама, који ће и одлучити о томе да ли ће он бити и прихваћен.

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

Sa protesta SRPS, SOS i GSPRS „Nezavisnost“ održanog 12. 03. 2022. godine

Poštovane kolege, klikom na sliku ispod, pročitajte tekst o PROTESTU: „NI PRAVDE – NI PARA“ ...