Početna » Zanimljivosti » Професори се жале на претње пред крај школске године

Професори се жале на претње пред крај школске године

Према речима Милорада Антића из Форума средњих стручних школа Београда, ових дана притисак на професоре је неиздржив, од ученика који немају знање за оцену коју траже, до родитеља и њихових пријатеља запослених по министарствима.

342983_milorad-antic-02rasfoto-jelena-vucetic_f

Милорад Антић

Гурање, насртаји на професоре, претње инспекцијом, вербални обрачуни, чест су призор у учионицама пред крај школске године, рекао је Антић и додао да се професори плаше да пријаве такве ученичке поступке јер им директори замерају да нису у стању да успоставе контакт са ученицима.

342982_miodrag-sokic-02rasfoto-rajko-ristic_f

Миодраг Сокић

 

И Миодраг Сокић из Форума београдских гимназија сматра да је ситуација све гора. Родитељи и ученици покушавају да добију оцену коју мисле да заслужују и користе све законске могућности да врше притисак на наставнике. Међутим, Сокић каже да проблема нема са матурантима, већ у првој, другој и трећој години.

Председник Уније синдиката просветних радника Драган Матијевић рекао је да ће Унија предати скупштинском одбору за просвету петицију са потписима 3.000 наставника којом ће тражити бољу заштиту.

Крај школске године за многе професоре је “ноћна мора” због притисака да ученицима закључе оцену коју не заслужују, па ће синдикати тражити статус службеног лица за просветне раднике.

Извор: Блиц

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

Бодовање по успеху из основне школе најправедније

Помоћник министра просвете и председник Републичке уписне комисије Зоран Костић изјавио је јутрос да је ...