Početna » Новости » Razgovor s Verbićem u ponedeljak

Razgovor s Verbićem u ponedeljak

Ministar prosvete Srđan Verbić razgovaraće u ponedeljak sa predstavnicima sva četiri sindikata prosvetnih radnika, saznaje Danas u Ministarstvu prosvete.

Predstavnici prosvetnih sindikata juče su zatražili hitne sastanke sa ministrom prosvete Verbićem i ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, povodom najavljenog uvođenja platnih razreda i smanjenja plata u obrazovanju.
U dopis, koji su uputili lideri Sindikata obrazovanja Srbije, GSPRS „Nezavisnost“, Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS) i Unije sindikata prosvetnih radnika, zahteva se da pregovori startuju pre početka nove školske godine, jer će u suprotnom sindikati „biti prinuđeni da radikalizuju svoje akcije“.
Saopštenjem se juče oglasio Sindikat obrazovanja Beograda, član SRPS-a, u kome se navodi da je štrajk Unije sindikata prosvetnih radnika 1. septembra „ishitren i kontraproduktivan“.
Kako se dodaje, „umesto dogovorenog zajedničkog nastupa svih sindikata, jedinstva i snage, 1. septembra imaćemo mučenje učenika i nastavnika u malom broju škola“. U Sindikatu obrazovanja Beograda tvrde da je Unijin štrajk upozorenja „nezakonit jer ne može trajati ceo dan“, te da je rukovodstvo USPRS „prekršilo dogovor i izigralo druge sindikate prosvete, u cilju samopromocije“.

Izvor: Danas

O Milan Trbović

Pročitajte

Vratiti dignitet nastavniku

Predlozi izneti u našoj Platformi su izvodljivi u kratkom roku, ne zahtevaju nikakve krupne i ...