Početna » Zanimljivosti » Razrešen školski odbor Karlovačke gimnazije

Razrešen školski odbor Karlovačke gimnazije

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Mihalj Njilaš danas je razrešio Školski odbor Karlovačke gimnazije i imenovao privremeni školski odbor. Mandat privremenog školskog odbora će trajati do imenovanja novog školskog odbora, saopštio je Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Taj sekretarijat obavestio je Opštinu Sremski Karlovci „da je Školski odbor Karlovačke gimnazije u dva navrata doneo nezakonite odluke, čime su se stekli uslovi za njegovo razrešenje“.

„Kako Opština Sremski Karlovci, u ostavljenom roku, nije pokrenula postupak razreššenja Školskog odbora, pokrajinski sekretar razrešio je postojeći i imenovao privremeni školski odbor“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu pokrajinske vlade.

Krajem marta Školski odbor Karlovačke gimnazije izabrao je Slavicu Šokicu za vršioca dužnosti direktora, samo nekoliko dana nakon što je odlukom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje ona smenjena sa te pozicije.

Šokica je bila smenjena zbog, kako je tada sekretarijat naveo, kršenja propisa u slučaju učenice H.F. koja je u decembru izbačena iz škole, zbog objavljivanja fotografija nastavnika, praćenih uvredljivim komentarima.

Njilaš je tada rekao novinarima da je on sam morao da donese tu odluku, zbog toga što je Sskolski odbor, na sednici 11. marta, „tesnom većinom glasova“ odbio nalog Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje da razreši direktorku Karlovačke gimnazije.

On je napomenuo i to da, ukoliko Školski odbor u predviđenom roku ne razreši direktorku, onda će opštinska skupština morati da pokrene postupak za razrešenje Školskog odbora i imenovanje novog.

Izvor: Blic

O Milan Trbović

Pročitajte

Републичка испитна комисија поништила целу малу матуру

Мала матура се поништава и резултати с испита неће се узимати у обзир приликом уписа ...