Početna » Новости » Redovna Skupština SPRV

Redovna Skupština SPRV

Dana 5. 10. 2013.  godine održana  je redovna Skupština Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine (SPRV) u Novom Sadu. Na sednici Skupštine usvojene su izmene i dopune Statuta SPRV kao i dalje smernice rada SPRV.

Predsednik Skupstine i teh sek na Skupstini SPRV

Na sednici Skupštine SPRV  bio je prisutan i kolega Mića Gavrilov, član SPRV, koji je iskoristio priliku da se zahvali rukovodstvu SPRV na predanom radu u zaštiti prava svojih članova, a posebno u zaštiti svojih članova kada je u pitanju mobing direktora škola  koji je  i sam doživeo u OŠ „Aleksa Šantić“ u Stepanovićevu.  Ovakvim zalaganjem SPRV-a došlo se do pozitivnog rezultata tako što je izvršen pritisak na poslodavca, pa je do sada isplaćen gotovo  kompletan pripadajući novčani iznos po presudi oštećenom kolegi Mići Gavrilovu posle desetogodišnjeg sudskog spora.

Mića Gavrilov je rekao da je počastvovan što je pozvan da učestvuje na najvišem skupu prosvetnog sindikata kao što je SPRV. Potom je pod emotivnim nabojem istakao da se u dosadašnjoj nastavničkoj karijeri, koja traje više od trideset godina, po prvi put osetio  udostojen od SPRV, kao jedine institucije prosvete, koji mu je mu dao prostor i vreme kako bih istakao nezabeleženo psihičko nasilje koje je doživeo od strane direktora OŠ „Aleksa Šantić“ u Stepanovićevu. Takođe je istakao da je kao prosvetni radnik jedini spas  našao u SPRV da bih zaštitio sebe i svoju porodicu. Na kraju je poželeo da SPRV nastavi sa radom kao i do sada i da svi članovi SPRV u tome moraju dati svoj doprinos.

Predsednik IO SPRV

MIlan Trbović, prof.

O Milan Trbović

Pročitajte

Измене Кривичног законика у циљу веће заштите просветних радника

Београд, 16. мај 2024. Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић и министарка ...