Početna » Новости » Са данашњих преговора

Са данашњих преговора

На данашњем састанку представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја и синдиката  СРПС и УСПРС  договорено је да се министар просвете др Срђан Вербић током следеће недеље обрати руководствима оба синдиката у штрајку  на заједничком састанку, где ће министар просвете конкретније објаснити могућности министарства просвете у смислу превазилажења проблема, који су проузроковали наставак штрајка просветних радника.

Представници СРПС-а су инсистирали на јучерашњем састанку, као и данас, да се у правцу добрих намера и постизања споразума не умањује плата за март месец просветним радницима у штрајку. Верујемо да плате за март неће бити умањене просветним радницима у законском штрајку, што би била добра порука на путу за  решавање спорних питања између   два синдиката у штрајку и министра просвете идуће недеље.

 

Председник СПРВ

Милан Трбовић, проф.

Министар просвете са руководствима два синдиката следеће недеље

Разговори представника Уније синдиката просветних радника Србије, Синдиката радника у просвети Србије и представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја настављени су данас, уз присуство министра просвете, науке и технолошког развоја др Срђана Вербића и миритеља из Републичке агенције за мирно решавање радних спорова проф. др Живка Кулића.

У преговорима су учествовали Драган Матијевић из Уније синдиката просветних радника Србије и Милан Трбовић из Синдиката радника у просвети Србије, док су првом делу састанка присуствовали и представници Синдиката образовања Србије који су у фебруару 2015. године потписали Посебан колективни уговор и Споразум о решавању спорних питања – Бранислав Павловић и Ђурђица Црвенко.
Договорено је да се министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић на заједничком састанку, који ће бити одржан током следеће недеље, обрати руководствима Уније синдиката просветних радника Србије и Синдиката радника у просвети Србије.

Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

 

 

O Milan Trbović

Pročitajte

Платформа за спас образовања: Нагомилани проблеми у просвети, потребна јасна стратегија.

Платформа за спас образовања у Србији оценила је данас да је ситуација са просветом таква ...