Početna » Новости » Саопштење СПРВ у вези са трагедијом у ОШ „Владимир Рибникар“ Београд

Саопштење СПРВ у вези са трагедијом у ОШ „Владимир Рибникар“ Београд

У име  СПРВ-а  изражавам најдубље и најискреније саучешће свим породицама смртно настрадалих  у ОШ ″Владимир Рибникар″ у Београду. Ово је највећи злочин и  трагедија који су задесиле наше друштво и опомена за све одговорне државне органе и све нас да морамо да под хитно адекватно реагујемо, како нам се овеакве трагедије никада више не би дешавале! Свима нама је јасно да је наше друштво поприлично трауматизовано последњих више од тридесет година разним наметнутим ратовима и кризама и да су последице тога оставиле негативан утицај на нашу друштвену заједницу. Последњи је тренутак да повратимо прави систем дрштвених вредности, да учинимо све да искоренимо неумерену агресију у друштву и да својим примером, свако од нас учини све да да позитиван допринос друштвеној заједници, у којој ће се створити клима разумевања и сарадње а не сукоба. Ова трагедија, која се догодила јутрос у ОШ ″Владимир Рибникар″ у Београду није само проблем, неадекватне законске регулативе, већ општедруштвеног  проблема, који нам се никада више не сме догодити.  У овим тешким предстојећим данима туге и жалости допустимо ожалошћеним породицама да своје најмилије у миру испрате и не дозволимо разним бестидним лешинарима по друштвеним мрежама да у овом тренутку праве друштвену хајку зарад сопствене афирмације и користи! Дозволимо пристојну временску дистанцу од неколико дана да  достојанствено ожалимо нашу децу и све пострадале а онда захтевајмо као Синдикат од државног система ЈАСАН И ОДЛУЧАН ОДГОВОР НА ПОЧИЊЕНО ЗЛО, да се оно никада више не понови!

Сматрамо, да је било потребно да Влада РС осим проглашењем тродневне жалости на територији Републике Србије донесе одлуку и да сутрашњи дан као и петак 05.05.2023. године буду нерадни дани у школама, због жалости за трагично изгубљеним животима ученика и запослених.

Због данашњег трагичног догађаја који се догодио у ОШ ″Владимир Рибникар″ у Београду и жалости за трагично преминулима, СПРВ је поднео предлог и захтев свом  репрезентативном републичком СРПС-у, да  донесе  Одлуку о потпуној обустави рада наших чланова Синдиката за петак 05. 05. 2023. године!

Председник СПРВ

Милан Трбовић, проф.

O Milan Trbović

Pročitajte

Измене Кривичног законика у циљу веће заштите просветних радника

Београд, 16. мај 2024. Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић и министарка ...