Početna » Новости » Шарчевић: Школе на суду изгубиле 215 милиона динара

Шарчевић: Школе на суду изгубиле 215 милиона динара

Министар просвете Младен Шарчевић каже да ће од новца из буџета министарство морати да издвоји 215 милиона динара за казне школа у изгубљеним судским споровима.
Он каже да је послао писмо директорима, да ће да поведе кривични поступак ако неодмерено крену у неку тужбу, а знају да ће да изгубе спор, али не маре много, јер ће држава све да плати.
„Послао сам писмо и секретарима који су правници и који треба да кажу директорима „не смете то да чините, јер нећемо добити тај спор“, каже министар.

Он је најавио да ће се изменама законске регулативе увести категорија привременог одузимања лиценце наставницима, која до сада није постојала већ су наставници за најмањи инцидент у школи губили лиценцу, а самим тим и посао.
„Постојећи закон не препознаје лакшу и тежу повреду закона. Па се данас дешава да директори праве већа штету него што треба, удаље наставнике са посла који их касније добију на суду, а држава мора да плати“, појашњава министар.

Да све није црно-бело, министар је навео примере инцидената у Основној школи „Вук Караџић у Рипњу и 14. београдској гимназији, где су се инциденти десили, али треба наћи праву меру за кажњавање наставника.

(Танјуг)

O Milan Trbović

Pročitajte

РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ 22. 03. 2024.