Početna » Новости » Семинар у Врднику

Семинар у Врднику

ЕДУКАЦИЈА ПРЕДСЕДНИКА СИНДИКАТА ОСНОВНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СПРВ

У суботу 10.11.2012. одржан је семинар у организацији Извршног одбора СПРВ. Семинар је организован у хотелу „Термал“ у Врднику. По програму је предвиђено да се обраде две теме:

1. Едукација председника синдиката основне организације СПРВ.

2. Посебан колективни уговор.

На задовољство свих присутних, одазвало се око седамдесет учесника, па је сала за конференције била готово попуњена. Присутне је поздравио председник ИО СПРВ господин Милан Трбовић, који је уједно поздравио домаћине скупа господу Константина Гушића и Сашу Матешића.

Председник Трбовић је известио председнике основних организација о њиховим законским обавезама у вези са вођењем синдиката. Притом су учесници упознати са правилницима који су донети у последњи два месеца. То је Правилник о чланарини и Правилник о раду основних организација. Основне информације о Статуту СПРВ је изнео господин Јордан Станојковски, који је као председник Скупштине СПРВ био активни учесник у изради предлога тог Статута. После њихових излагања, присутни су имали прилику да постављају питања у вези са организацијом Синдиката. Осим горе поменутих, допринос раду семинара су дали технички секретар СПРВ госпођа Јасмина Чекеревац Љубичић и правни заступник СПРВ адвокат господин Миодраг Бранков. После активне дискусије и одговора на питања учесника, отишло се на паузу, тако да су учесници могли да размене своја сазнања и искуства.

DSCN0102

У другом делу је било речи о ПКУ. Анализирани су поједини чланови овог уговора.

Заједничка је констатација стручних учесника, да се ПКУ мора мењати и прилагодити долазећим временима и проблемима. Тумачења адвоката господина Бранкова су веома позитивно прихваћена. Предлози о неопходности измена појединих одредби Милана Трбовића и Миодрага Бранкова усвојени су једногласно. Наш правни заступник адвокат Бранков је на стручан и веома реалистичан начин објашњавао решења правних проблема и питања нашим члановима . Највише је било питања у вези са ценусом, преконормним радом, плаћањем председника основних организација и бодовањем технолошких вишкова.

Гледајући у целини, семинар је био веома успешан. Многи учесници су сазнали за решења која до тада нису знали. Размењена су искуства и успостављени нови контакти. Једном речју, семинар је веома успео и са поруком: Да се тако чешће састајемо, растали смо се у добром расположењу.

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

Измене Кривичног законика у циљу веће заштите просветних радника

Београд, 16. мај 2024. Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић и министарка ...