Početna » Новости » Синдикати праве трибину а министра нема

Синдикати праве трибину а министра нема

У суботу 11.10.2014. године у београдском Дому синдиката одржана је јавна трибина под називом “Образовање у Србији – поглед испод површине”, у организацији сва четири синдиката просвете: Синдиката радника у просвети Србије, Синдиката образовања Србије, Уније синдиката просветних радника Србије и Гранског синдиката просветних радника Србије “Независност”.

На трибину су позвани и гости: министар просвете Срђан Вербић, министарка државне управе Кори Удовички, министар финансија Душан Вујовић и председница Скупштинског одбора за просвету Александра Јерков. На ову трибину како смо ми из СПРВ и проценили нико од позваних није дошао, јер. Зар то не показује да смо у праву кад кажемо да је протест на улицама у Београду, са завршним скупом испред владе Србије и то сваки дан једини начин да успемо и то по рецепту који смо ми из СПРВ дали, а који сам ја сам ја описао у чланку “Нема више чекања” од 7.10.2014. године и објавио на овом СПРВ сајту.

Било је у Дому синдиката око  300 делегата из целе Србије, донета је резолуција о даљим активностима. Присутни на овом скупу су се сложили да је једини начин борбе против намере државе да девалвира српско образовење протест и штрајк! Али какав протест и штрајк?! Ако не буде било протеста како ми из СПРВ предлажемо, шансе за успех су равне нули и то без увијања отворено треба рећи. Ако чланство синдиката у Београду буде пасивно и незаинтересовано за протест од тога нема ништа.

 

Председник ИО СПРВ

Милан Трбовић, проф.

O Milan Trbović

Pročitajte

Vratiti dignitet nastavniku

Predlozi izneti u našoj Platformi su izvodljivi u kratkom roku, ne zahtevaju nikakve krupne i ...