Početna » Новости » Упозорење члановима СПРВ

Упозорење члановима СПРВ

Поштоване колегинице и колеге,

Пре извесног времена смо почели добијати обавештења о неодговорним поступцима појединих председника основних организација СПРВ. Неодговорна лица су, зарад сопствених и крајње сумњивих интереса, почели нудити нове приступнице својим члановима. Притом су их убеђивали да се не ради о преласку у неки други синдикат, већ да синдикат мења своје име додајући једно слово у скраћеници ( УСПРВ уместо досадашњег СПРВ ).

Овим путем вас обавештавамо, да је у питању обмањивање сопствених чланова. Потписивањем приступнице се чини покушај да се неупућени чланови преведу у други синдикат (Унију СПРС). Не желећи да улазимо у мотиве оваквог некоректног чина, морамо да учинимо напор и упозоримо чланство у циљу заштита интереса СПРВ и свих чланова.

Синдикат треба да буде и јесте интересна организација, али организација која води рачуна о интересима свих чланова, а не о личним интересима председника основних организација. Уосталом, они добијају новчану накнаду од државе у висини од око 6.000 динара сваког месеца. За моралне људе то је накнада за заштиту права запослених, коју су добили захваљујући нашој репрезентативности на републичком нивоу. Питање свих питања је, како можемо помоћи својим члановима у наступајућим временима? Овог пута, председници који су покушали да обману своје чланове, не заслужују поверење својих чланова, а на руководству СПРВ остаје да предузме одговарајуће мере у циљу разрешења проблема пред надлежним органима.

 

Поштовани чланови СПРВ,

Овим путем вас упозоравамо да не потписујете никакве приступнице. Они који су у заблуди потписали, треба да знају да то не може произвести никакво правно дејство и да остају наши чланови. Овим путем вас молимо да нам пријавите сваки случај покушаја обмане путем нових приступница, како би благовремено осујетили такав покушај. Све неопходне информације можете добити ако се обратите нашој канцеларији или путем сајта СПРВ.

Информације ћете добити : e-mailom: sprv@teamnet.ws

путем сајта: https://www.sprv.org.rs/

на телефон : 021 662 44 21

У Новом Саду

24.06.2013. Канцеларија СПРВ

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ 22. 03. 2024.