Početna » Новости » Upozorenje članovima SPRV

Upozorenje članovima SPRV

Poštovane koleginice i kolege,

Pre izvesnog vremena smo počeli dobijati obaveštenja o neodgovornim postupcima pojedinih predsednika osnovnih organizacija SPRV. Neodgovorna lica su, zarad sopstvenih i krajnje sumnjivih interesa, počeli nuditi nove pristupnice svojim članovima. Pritom su ih ubeđivali da se ne radi o prelasku u neki drugi sindikat, već da sindikat menja svoje ime dodajući jedno slovo u skraćenici ( USPRV umesto dosadašnjeg SPRV ).

Ovim putem vas obaveštavamo, da je u pitanju obmanjivanje sopstvenih članova. Potpisivanjem pristupnice se čini pokušaj da se neupućeni članovi prevedu u drugi sindikat (Uniju SPRS). Ne želeći da ulazimo u motive ovakvog nekorektnog čina, moramo da učinimo napor i upozorimo članstvo u cilju zaštita interesa SPRV i svih članova.

Sindikat treba da bude i jeste interesna organizacija, ali organizacija koja vodi računa o interesima svih članova, a ne o ličnim interesima predsednika osnovnih organizacija. Uostalom, oni dobijaju novčanu naknadu od države u visini od oko 6.000 dinara svakog meseca. Za moralne ljude to je naknada za zaštitu prava zaposlenih, koju su dobili zahvaljujući našoj reprezentativnosti na republičkom nivou. Pitanje svih pitanja je, kako možemo pomoći svojim članovima u nastupajućim vremenima? Ovog puta, predsednici koji su pokušali da obmanu svoje članove, ne zaslužuju poverenje svojih članova, a na rukovodstvu SPRV ostaje da preduzme odgovarajuće mere u cilju razrešenja problema pred nadležnim organima.

 

Poštovani članovi SPRV,

Ovim putem vas upozoravamo da ne potpisujete nikakve pristupnice. Oni koji su u zabludi potpisali, treba da znaju da to ne može proizvesti nikakvo pravno dejstvo i da ostaju naši članovi. Ovim putem vas molimo da nam prijavite svaki slučaj pokušaja obmane putem novih pristupnica, kako bi blagovremeno osujetili takav pokušaj. Sve neophodne informacije možete dobiti ako se obratite našoj kancelariji ili putem sajta SPRV.

Informacije ćete dobiti : e-mailom

putem sajta: https://www.sprv.org.rs/

na telefon : 021 662 44 21

U Novom Sadu

Kancelarija SPRV

08.07.2013.

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ 22. 03. 2024.