Početna » Новости » VERBIĆ PRETI DIKTATUROM: Prosvetari, zakonom ću vam zabraniti da skraćujete časove!

VERBIĆ PRETI DIKTATUROM: Prosvetari, zakonom ću vam zabraniti da skraćujete časove!

Ministar prosvete, Srđan Verbić, gostujući u emisiji “Kažiprst” na “B92″ zapretio je prosvetnim radnicima da će im zakonom zabraniti da skraćuju časove.

Demokratija? Ne, ovo je strahokratija.

Vlast predvođena Aleksandrom Vučića, po svemu sudeći, suspendovaće demokratiju i zavesti režim strahokratije. U Srbiji će uskoro biti zabranjeno da se na jedan demokratski način borite protiv totalitarizma.
Ministar prosvete, Srđan Verbić, koji je inače i sam prosvetar, zapretio je prosvetnim radnicima da će im zakonom zabraniti da štrajkovima skraćuju časove u školama. Ovo je Verbić izjavio u emisiji “Kažiprst” na B92.

Časovi od 30 minita su katastrofa. To se ne može nadoknaditi. Nezadovoljstvo se pokazuje na drugi način, transparentima, a ne tako da se radi na štetu đaka”, kaže Verbić, koji je dodao da će predložiti izmenu Zakona o štrajku kojim bi se sprečilo skraćenje časova kao oblik štrajka, prenosi “B92″.

Pa ne radite stvari zbog koji će prosvetari skraćivati časove!

Prosvetari štrajkuju zbog smanjenja ionako već niskih plata u prosveti. Međutim, to Verbića ne interesuje. Umesto da postupi po volji naroda, jer u demokratiji narod bira svoje predstavnike koji će raditi u njihovom interesu, a ne u interesu Aleksandra Vučića, Verbić preti totalitarističkim merama.

On je još dodao da prosvetari neće biti izuzeti od smanjenja plata. Ne popušta jedne strana, ne popušta druga strana – šta smo dobili? Istina je da deca najviše ispašataju i zato bi ministar Verbić trebalo da učini sve kako deca ne bi ispaštala – vratiti prosvetare na posao bez smanjenja plata!

Pitamo se samo da je Verbić ostao u prosveti, koga bi podržavao? Vladu ili svoje kolege? Da li bi im tada pretio totalitarističkim merama?

Da li ste primetili jedan opšti trend? Kada Vlada ne može da se izbori sa štrajkačima, u ovom slučaju advokatima i prosvetarima, koji blokiraju vitalne državne institucije, kao što su sudovi i škole, država se baca u propagandu protiv svojih građana.

Prosvetari će novim zakonom biti proglašeni kriminalcima ukoliko se odluče na štrajk, a advokati su još veći kriminalci jer su od tajkuna dobili pare da remete rad sudstva kako oni ne bi bili osuđeni!

Izvor: www.telepromter.rs

O Milan Trbović

Pročitajte

Измене Кривичног законика у циљу веће заштите просветних радника

Београд, 16. мај 2024. Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић и министарка ...