Početna » Новости » Зашто не прихватамо протокол

Зашто не прихватамо протокол

Члановима СПРВ основне организације

– Не прихватамо протокол јер сe у њему гарантују ствари које су дефинисане важећим законима и ПКУ, тачније тачке протокола 1., 2., 6. и 8. не могу да буду предмет протокола јер су уређене ЗОСОВ-ом и ПКУ за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика. Тачке 3. и 4. су уређене Законом о буџету Републике Србије и благо речено беспредметно је да се наводе у протоколу, који дефинише захтеве само просветних радника и усмерени на побољшање материјалног статуса просветног радника, који су најлошије плаћени као корисници државног буџета.

– Према томе најспорнија и најважнија тачка је тачка 5. понуђеног протокола, јер у тој тачки није испуњен наш захтев корекције коефицијената за просветне раднике почев од јануара 2013. до јануара 2015. године тако да однос између минималне плате и плате са високом стручном спремом буде 1:3.

– Јер се у њему тврди да неће бити отпуштања и технолошких вишкова а протеклих шест година их има и свима је јасно да ће их и даље бити.

– Јер су у њему нуди повећање плате за октобар 2012. године које је већ исплаћено.

– Незадовољни смо што нису планирана средства за исплату отпремнина за одлазак у пензију запосленима на територији Војводине и тражимо да се тај проблем што хитније реши.

Председник ИО СПРВ

Милан Трбовић

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

Платформа за спас образовања: Нагомилани проблеми у просвети, потребна јасна стратегија.

Платформа за спас образовања у Србији оценила је данас да је ситуација са просветом таква ...