Početna » Новости » САЧУВАЈМО РЕПУБЛИЧКУ РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТ ПРОСВЕТНИХ СИНДИКАТА

САЧУВАЈМО РЕПУБЛИЧКУ РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТ ПРОСВЕТНИХ СИНДИКАТА

САЧУВАЈМО РЕПУБЛИЧKИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНЕ СИНДИКАТЕ

Више од годину дана „синдикално лешинари“ председник НСПРС и његови саучесници по нашим синдикалним организацијама увојвођанским школама, са жељом да дословно приграбе за себе чланство синдиката, односно сву њихову синдикалну чланарину, тако што ће их учланити у НСПРС (односно НСПРВ који је и основао НСПРС), који узима 100% синдикалну чланарину (1% од нето месечне плате) од сваког члана синдиката на рачун НСПРС, односно његовог оснивача НСПРВ, чији је председник иста особа Д. Кокот, који није радио као наставник у било којој школи нити једног дана, ни пет минута дежурства на малом одмору између два школска часа! Па како ће он, онда професорима, односно наставницима да „држи слово“ о томе како треба да се боре за своја радна права, кад он никада није радио њихов посао и не познаје природу тог посла, кад никада није написао једну једину припрему за наставни час, а камоли одржао исти?! Који би његов био мотив да се бори за веће плате наставника односно просветних радника и њихове боље услове рада, кад он није, нити ће бити наставник и НЕ ЖИВИ ОД НАСТАВНИЧКЕ плате већ искључиво од своје СИНДИКАЛНЕ ПЛАТЕ, коју добија захваљујући наивним наставницима и просветним радницима, који на рачун НСПРС (или НСПРВ) чији је он такође председник уплаћују сву своју месечну синдикалну чланарину?! Који би онда интерес, осим лично материјалног, имао Кокот да се бави синдикалним (не)радом?! Од када је Кокот председник НСПРС, сви текући рачуни основних синдикалних организација тог синдиката су „угашени“, јер сва чланарина „леже“ на рачун централе НСПРС, па нема потребе да имају своје текуће рачуне и да „брину“ о својој чланарини јер је ту председник НСПРС, који „брине“ о њиховој целокупној синдикалној чланарини. Како рекоше колеге из Уније СПРС, НСПРС је постао бизнис – фирма, заоденута у лажни плашт синдикалне организације и једина професионалност коју исказује је професионално узимање целокупне синдикане чланарине од чланова и ништа више! Поред тога руководиоци НСПРС се баве симулирањем синдикалног рада по фејсбуку и друштвеним мрежама , где Кокот сам са собом „преговара“ о „синдикалним захтевима“ и обећањима чланству НСПРС и просветним радницима, као опсенар, како би их опчинио „својим синдикалним захтевима“ и придобио да постану чланови НСПРС односно НСПРВ (свеједно, јер је Кокот председник и једне и друге организације). Те исте назови синдикалне, а у ствари „фејсбук захтеве“, никада, нико у Министарству просвете није ни чуо ни разматрао, јер НСПРС није репрезентативан републички синдикат и Министарство нема законску обавезу ни да саслуша „захтеве“ НСПРС а камоли да их разматра! Што Кокот пише по друштвеним мрежама, то ветар носи, јер та његова писанија нема било какву тежину синдикалних захтева, зато што је то обична синдикална фејсбук пропаганда за наивну „клијентелу“ бизнис- фирме! Стога колеге не прихватајте те „фејсбук захтеве НСПРС“ као израз борбе за интересе просветних радника, јер они то нису и служе само у пропагандне сврхе!

Наш Синдикат не води своју синдикалну политику за бољи положај запослених у образовању из комфорне канцеларије преко тастатуте (као руководство нерепрезентативног и малобројног НСПРС), празним причама на друштвеним мрежама на којима се често пишу неистине и улагује се просветним радницима како би им се лажима и лажним обећањима „опрао мозак“, да би се учланили у синдикат, већ се конкретно бори свим расположивим средствима, у складу са синдикалном снагом свог чланства да оствари што боље услове за њихов рад у школама! Захваљујући таквом синдикалним активностима нашег као и преостала три репрезентативна синдиката у преговорима са Министарством просвете и Владом Републике Србије запослено је на неодређено време више од 18000 просветних радника који су од 2015. године па до данас били запослени на одређено време у школама! Ту политику запошљавања смо договорили ПРОТОКОЛОМ и у наредном периоду, што је евидентно у самом тексту потписаног ПРОТОКОЛА! А добро знамо, какве погодности запослени имају када су запослени на неодређено време, пре свега могу да ″подижу″ стамбене кредите и решавају многа своја животна питања. Не би било тих повољности без рада и залагања републички репрезентативних просветних синдиката! То се просто не сме заборавити! Све досад што је остварено синдикалном борбом, остварили су репрезентативни републички синдикати: СРПС, УСПРС, СОС и ГСПРС Независност, а НСПРС који се активирао само из личне користи свог председника зарад његове друштвене сатисфакције. НСПРС се није изборио ни за један динар повећања плате, ни за једну креду за рад наставника, нити за било који бољитак у смислу услова рада просветних радника у школама! Њихов синдикални учинак је званично НУЛА! Стога њихова синдикална промоција под паролом „Коначно синдикат! “, истински ГЛАСИ: „КОНАЧНО БРУКА!“.

Не наседајте колеге на агресивно промовисање НСПРС и не дозволите да будете изиграни финансијер (члан НСПРС) како колеге из Уније СПРС кажу: „″БИЗНИС- ФИРМЕ заоденуте у лажни плашт синдикалне организације“ – НСПРС и чувајте републичку репрезентативност републички репрезентативних синдиката, јер они су једини веродостојни представници интереса просветних радника и ако њих уруше непринципијелном пропагандом глобалистички електронски и писани медији у Србији – политички промотери НСПРС-а, од синдикалне борбе ће остати само лепа успомена! Неће имати ко пред Министарством просвете и Владом Републике Србије да у складу са законом заступа интресе просветних радника, већ ће ти исти глобалистички медији, који сада дају допринос покушају уништења репрезентатвних републичких синдиката и себе називају „независним“, написати тек понекад, по који чланак о положају просветних радника, тек да би нас споменули у неком мањем тексту или изговореној реченици на својој телевизији! Зар није лицемерно?! Зато поштоване колеге, чувајмо наше репрезентативне синдикате и не напуштајмо их, већ их увећавајмо новим члановима, који ће заједно са нама наставити синдикалну борбу за бољи друштвени и материјални положај као и сам углед просветних радника!

 

ИНФО СПРВ

O Milan Trbović

Pročitajte

САОПШТЕЊЕ СИНДИКАТА ОД 21. 09. 2023. ГОДИНЕ