Početna » Новости » Шарчевић: Треба нам нова мрежа школа, садашња педагошки лоша

Шарчевић: Треба нам нова мрежа школа, садашња педагошки лоша

СОКОБАЊА – Министар просвете, науке и технолошког развоја обишао је данас радове на обнови Средње школе „Бранислав Нушић” у Сокобањи, те поручио да се, осим реконструкције школских објеката, интензивно ради на дигитализацији система образовања.

„Инсистирамо на квалитету рада и руководења, а како бисмо просвету вратили на место које јој припада указао сам представницима локалне самоуправе на важност оснивања општинског савета родитеља и важност јачања улоге актива директора”, изјавио је министар након обиласка школе.

Министар је у разговору с представницима локалне самоуправе оценио да је садашња мрежа шлока скупа и лоша, те најавио да ће ускоро Министарство констуловати општине у вези с новом мрежом школа.

„Мрежа школа не одговара садашњим потребама, многа решења су лоша и скупа, али превасходно педагошки лоша”, рекао је министар и додао да ће се при изради нове мреже образовних установа водити рачуна о људским и материјалним ресурсима.

Циљ је, како је нагласио, да се, где год је то могуће, обезбеди целодневна настава, а да неискоришћени објекти буду употребљени за ђачки туризам, који би тако био много примеренији и ученицима и родитељима, поручио је министар.

Иначе, за реконтрукцију школе „Бранислав Нушић” Канцеларија за управњање јавних улагањима издвојила је 78 милиона динара, а до сада је завршена прва фаза реконструкције, што подразумева обнову фасаде, замену столаријw и електроинсталација, те нову расвету и нови систем грејања.

Током посете Сокобањи министар Шарчевић је обишао и Основну школу „Митрополит Михаило”, а председник општине Исидор Кршић рекао је да је пројекат комплетне реконструкције објекта који је под заштитом као споменик културе одобрен и да је у току припрема пројектно техницке документације.

Извор: „Политика“

O Milan Trbović

Pročitajte

Измене Кривичног законика у циљу веће заштите просветних радника

Београд, 16. мај 2024. Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић и министарка ...