Početna » Новости » Verbiću, pakuj kofere!

Verbiću, pakuj kofere!

PREMIJER REŠIO DA STANE NA PUT PROSVETNOJ AGONIJI

Ministar prosvete Srđan Verbić mogao bi da počne da pakuje kofere iz Nemanjine, tvrdi izvor „Alo!“, jer premijer Srbije Aleksandar Vučić nije zadovoljan načinom na koji „šef prosvetara“ rešava štrajk koji je postao prava agonija! Budući da je sad već i završetak školske godine doveden u pitanje i da ispaštaju đaci i roditelji, premijer je, kako nezvanično saznajemo, rešio da stavi tačku.

Verbic majmun

    Od kolevke, pa do groba najgore je moje doba! | Foto: Oliver Bunić

Srbija danas ima najduži štrajk u prosveti, što je izazvalo i bes kod roditelja. Premijer je svestan da u budžetu nema novca za povećanje plata prosvetarima, ali veruje da je problem koji postoji u tom resoru mogao da se reši drugačije. Zato je u planu smena Verbića, koja bi mogla da omogući normalan kraj školske godine – ističe izvor „Alo!“.

I sindikati traže da Verbić ode i sve nade sada polažu u to da će Vučić rešiti probleme. Svesni su i oni da para nema, ali će bar jedan deo problema biti rešen, a to je ministar prosvete koji se dosad pokazao kao nesposoban da obavlja tu funkciju – dodaje naš sagovornik. Verbić bi svakako trebalo da snosi odgovornost, jer za pet meseci nije uspeo da reši problem. Iz Ministarstva treba da ode zato što ga prosvetni radnici ne doživljavaju kao svog ministra, jer ne zastupa njihove interese – kaže za „Alo!“ Milorad Antić, potpredsednik Sindikata radnika u prosveti.

A da je vreme za promene na mestu ministra prosvete, slažu se sa sindikalcima i profesorima čak i roditelji, kojima je više muka od štrajka i haosa u školama! Ako se nastava potpuno ukine, tek to će biti neodrživo i veoma sam zabrinut za svog sina. Smatram da su protesti prosvetara opravdani, jer su im smanjene male plate. Za trenutno stanje najodgovorniji je ministar prosvete Verbić – smatra Čačanin Ivan Glišović. Ivana Š., majka četvrtaka iz OŠ „Branko Radičević“ iz Novog Beograda, takođe tvrdi da ministar mora da ode, jer „nije rešenje podeliti otkaze hiljadama, već da jedan podnese ostavku“. Dejan Nestorović, otac šestaka u čijoj školi nema štrajka, smatra da štrajk ide preko leđa dece.

Što se Verbića tiče, ako nekim čudom „preživi“ najavljenu rekonstrukciju, treba sam da se zahvali i ode! Ja sam vlasnik firme koja zapošljava 12 radnika, i ako mi njih šestoro stupe u štrajk, zapitaću se, verujte, da li je baš čitav problem samo u njima – kaže ovaj otac.

 

Ana Bekuta:  Verbić je suvišan!

Da je Verbić suvišan, misli i pevačica Ana Bekuta! Na snimanju emisije „Granda“ naš reporter uspeo je da slika sms prepisku pevačice sa prijateljem u kojoj, između ostalog, komentariše štrajk prosvetnih radnika. „Tačan broj viška zaposlenih u prosveti je 9.999 + Verbić“, napisala je Bekuta, aludirajući na izjavu ministra da u prosveti ima 10.000 viška zaposlenih!

Izvor:  list Alo

 

O Milan Trbović

Pročitajte

Измене Кривичног законика у циљу веће заштите просветних радника

Београд, 16. мај 2024. Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић и министарка ...