Početna » Новости » Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja nije usvojen na vladi

Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja nije usvojen na vladi

Loše je po prosvetne radnike  to što vlada nije usvojila Predlog izmena Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja (ZOSOV), koji je sačinila radna grupa sastavljena od predstavnika reprezentativnih republičkih prosvetnih sindikata i predstavnika ministarstava Vlade Republike Srbije još pre godinu dana. Taj predlog nije prošao na sednici vlade u subotu, jer se jedan od ministara pobunio da sindikati imaju ozbiljne zamerke. Kome je stalo do toga da predlog istog Zakona(ZOSOV) „padne“ na vladi?
Vlada neće ponovo razmatrati predložene izmene ZOSOV-a, jer je poslednji rok da taj predlog bude prosleđen Skupštini Srbije pre nego što bude raspuštena, istekao. Da li je ovo još jedan u nizu pokazatelja opstrukcije ministra prosvete Srđana Verbića unutar same vlade, kojoj je izložen mesecima unazad?
Pošto predlog ZOSOV nije prošao na vladi, pitanje je sada kada će ponovo biti razmatran predlog ZOSOV u novom skupštinskom sazivu i kakve će biti sadržine, jer sad ponovo treba da otpočnu pregovori Vlade Republike Srbije  sa reprezentativnim prosvetnim sindikatima…….

Predsednik SPRV

Milan Trbović, prof.

O Milan Trbović

Pročitajte

Измене Кривичног законика у циљу веће заштите просветних радника

Београд, 16. мај 2024. Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић и министарка ...