Početna » Новости » Извештај са преговора од 9.12.2014. године

Извештај са преговора од 9.12.2014. године

Данас  9.12.2014. године одржан је састанак у 11,00 сати са Министром просвете и председника репрезентативних синдиката, на коме је договорено да се у што краћем року усагласи и потпише ПКУ и заврше преговори око Закона о основама система образовања и васпитања.
Представници репрезентативних просветних синдиката су захтевали да се одмах организује састанак са Министром финансија око реализације  штрајкачких захтева који су у надлежности Министра финансија.
После овог састанка одржан је састанак радне групе за израду ПКУ. Остао је споран члан 5. ПКУ, као и чланови 130. и 131. Закона о основама система образовања и васпитања (ЗОСОВ), а који се односе на решавање проблема технолошких вишкова. Министарство просвете, супротно захтеву репрезентативних просветних синдиката, жели да укине преузимање наставника са непуном нормом чaсова и да се запошљавају нови наставници путем расписивања јавног конкурса. Репрезентативни синдикати на то не пристају!

ШТРАЈК СЕ НАСТАВЉА !!!

Сутра, 10.12.2014. године у Дому синдиката у Београду,  репрезентативни синдикати просвете ће одржати конференцију за штампу.

Канцеларија СПРВ

O Milan Trbović

Pročitajte

Платформа за спас образовања: Нагомилани проблеми у просвети, потребна јасна стратегија.

Платформа за спас образовања у Србији оценила је данас да је ситуација са просветом таква ...