Početna » Новости » ДРУГИ РЕДОВНИ КОНГРЕС Синдиката радника у просвети Србије

ДРУГИ РЕДОВНИ КОНГРЕС Синдиката радника у просвети Србије

Дана 16.03.2013. године, одржан је други редовни Конгрес Синдиката радника у просвети Србије. Суштински значај овог конгреса СРПС је што су донете измене и допуне статута СРПС, према којима је Споразум о придруживању СПРВ СРПС као и Споразум о придруживању ФБГ-а СРПС практично имплементирани у Статут СРПС, чиме су СПРВ и Форум београдских гимназија(ФБГ) као колективни чланови СРПС постали равноправни чланови СРПС са његовим оснивачима Независним синдикатом просветних радника Војводине(НСПРВ) и Синдикатом образовања Београд(СОБ) . Тиме је СПРВ стекао републичку репрезентативност и директну преговарачку позицију по свим питањима везаним за образовање у Републици Србији са ресорним министарствима у Влади Републике Србије.

Поред усвајања измена и допуна Статута СРПС зацртани су и програмски циљеви и задаци СРПС у наредном периоду. То су пре свега утврђивање реалне основице за обрачун и исплату плата запослених у образовању, стварање повољнијих услова за рад запослених у образовању, као и указивање Министарству просвете на изузетно повећан обим посла запослених наставника у школама, који није адекватно материјално награђен. Стога је одлучено да СРПС настоји да нормативним актима разради и доследном применом обезбеди боље услове рада и заштите права запослених у образовању.

 

За председника СРПС-а је изабран Слободан Брајковић, Београд (СОБ).

За потпредседнике СРПС-а изабрани су:

Милан Трбовић, Кикинда (СПРВ),

Мирољуб Бјелетић, Сомбор (НСПРВ),

Светлана Милутиновић, Београд (СОБ).

 

Изабрани чланови Председништва СРПС-а су:

Милан Трбовић, Кикинда (СПРВ),

Мирко Бабић, Петроварадин (СПРВ),

Јордан Станојковски, Рума (СПРВ),

Наташа Ненин, Ечка (СПРВ),

Миодраг Сокић, Београд (ФБГ),

Слободан Брајковић, Београд (СОБ),

Драган Драшковић, Београд (СОБ),

Светлана Милутиновић, Београд (СОБ),

Сњежана Павловић, Београд (СОБ),

Хаџи-Здравко Ковач, Сомбор (НСПРВ),

Мирољуб Бјелетић, Сомбор (НСПРВ),

Ранко Хрњак, Зрењанин (НСПРВ),

Олгица Протић, Зрењанин (НСПРВ).

Поштоване колеге, остварили смо зацртани циљ са последње Скупштине СПРВ: републичку репрезентативност и сада је на нама да заједничким и квалитетним радом са осталим члановима СРПС допринесемо остварењу свих наших синдикалних циљева.

 

Прeдседник ИО СПРВ

Милан Трбовић

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

ИСТИНА О ПОТПИСАНОМ ПРОТОКОЛУ 12. 10. 2023. ГОДИНЕ