Početna » Новости » Sastanak Gradskog odbora SPRV Novi Sad održan 13.03.2013.

Sastanak Gradskog odbora SPRV Novi Sad održan 13.03.2013.

Gradski odbor SPRV Novi Sad je u sredu 13.03.2013. održao sastanak sa veoma značajnim temama. U prvom delu sastanka gost Gradskog odbora SPRV Novi Sad je bio načelnik Školske uprave Novi Sad gospodin Petar Viđikant. U drugom delu sastanka, članovi Gradskog odbora su predstavili rezultate svog rada od poslednje sednice 06.02.2013.

Gradski odbor SPRV Novi Sad je organizovao sastanak sa načelnikom Školske uprave gospodinom Viđikantom radi rešavanja najvažnijih problema koji su se nagomilali u prosveti. Konačno, sa početkom rada Gradskog odbora, počeli su da se normalizuju odnosi Sindikata i Školske uprave. Poslednji put smo imali ovakav sastanak pre više od tri godine. Na obostrano zadovoljsvo, sastanak je protekao u veoma konstruktivoj atmosferi. Gospodin Viđikant je održao kratko izlaganje o plaćanju prekovremenog rada. Pritom je napomenuo da je neplaćanje poteklo od nadležnog Ministarstva, a da je Školska uprava samo sprovodila uputstva nadređenih. Sad, kad su razjašnjena sva pitanja, ne postoji više prepreka da se plati prekovremeni rad.

Drugi deo izlaganja i diskusije, odnosio se na eksternu evaluaciju. Kao koordinator takvog posla, gospodin Viđikant je iscrpno izvestio prisutne članove o detaljima ovakve kontrole i ocenjivanja rada novosadskih škola. U toku sastanka je vođena voma aktivna diskusija kojom su razjašnjena mnoga važna pitanja.

U nastavku sastanka Gradskog odbora SPRV Novi Sad predstavljani su razultati rada IO SPRV Grad Novi Sad. Sastanku su prisustvovali predsednik Milan Trbović i predsednik Skupštine SPRV Jordan Stanojkovski. U veoma otvorenoj diskusiji razjašnjena su pitanja daljeg rada Gradskog odbora.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 25 škola sa područja Novog Sada. O detaljima ovog sastanka, zainteresovani članovi se mogu informisati kod svojih predsednika osnovnih organizacija. Oni koji nisu prisustvovali sastanku, propustili su priliku da postave pitanja i dobiju odgovore koji se tiču njihovih škola. Zbog velikog obima planiranih aktivnosti Gradski odbor SPRV Novi Sad poziva sve predstavnike škola da se aktivno uključe u sindikalni rad, kako bi bili u mogućnosti da pomognu svojim članovima.

U Novom Sadu zamenik predsednika IO SPRV Grad Novi Sad

18.03.2013. Blagoje Paroški

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ 22. 03. 2024.