Početna » Новости » Potpisan Sporazum o produžetku roka važenja Posebnog kolektivnog ugovora

Potpisan Sporazum o produžetku roka važenja Posebnog kolektivnog ugovora

Саопштење, 19.12.2011.

Крајем прошле недеље, 15. децембра 2011., министар просвете и науке проф. др Жарко Обрадовић, потписао је са представницима свих репрезентативних синдиката у просвети Споразум о продужетку рока важења Посебног колективног уговора за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика. Важење Посебног колективног уговора продужава се за рок од наредне три године.

Том приликом констатовано је од стране репрезентативних синдиката, Министарства финансија и Министарства просвете и науке да исплата јубиларних награда у неким градовима и општинама касни. Јубиларне награде нису исплаћене и ако локалне самоуправе, општине и градови применом нових законских решења имају повећан прилив средстава.

Дописом који је 16. новембра ове године градоначелницима и председницима општина упутила Стална конференција градова и општина, локалне самоуправе су детаљно упознате са начином исплате јубиларних награда и средствима за њихову исплату, као и да о евентуалним проблемима у исплати јубиларних награда – градови и општине потраже помоћ и детаљно информишу Министарство финансија.

Министарства поново указују да је у складу са створеним правним и финансијским могућностима потребно да све локалне самоуправе до краја ове 2011. године исплате јубиларне награде за 2009., 2010. и 2011. годину свима који су то право остварили радом у просвети Србије. Напомињемо да уколико постоје одређени проблеми, општине и градови треба да обавесте министарство финансија како би проблем био решен.

 

Извор – Министарство просвете и науке

O Kancelarija SPRV

Pročitajte

Платформа за спас образовања: Нагомилани проблеми у просвети, потребна јасна стратегија.

Платформа за спас образовања у Србији оценила је данас да је ситуација са просветом таква ...