Početna » Novosti » Вербић: Платни разреди до Нове године, нема повећања плата

Вербић: Платни разреди до Нове године, нема повећања плата

БЕОГРАД – Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић изјавио је данас да ће до Нове године бити завршени платни разреди за просветне раднике и додао да је у овом тренутку нереално очекивати повећање плата, али да ће и то доћи на ред једног дана.

„Раде се платни разреди и имамо рок до Нове године да донесемо тај закон. Синдикати су тога свесни и укључени у прављење платних група и разреда, као и два министарства. Сви радимо на томе и желимо то да урадимо што пре”, рекао је Вербић гостујући на Радио-телевизији Србије.

Он је рекао и да на јучерашњем састанку са представницима просветних синдиката није било речи о изузећу од смањења плата, као и да за то није надлежно Министарство просвете.

„То би могао да буде захтев према минситру финансија, али са министарком за државну управу и локалну самоупарву (Кори Удовички) разговара се о платним групама и разредима”, рекао минситар.

Вербић очекује и да се новим платним разредима тачно зна колика је зарада.

„Наставници, па и сви ми, желимо да се то на што бољи начин уреди. Мотивација наставника за унапређење образовања ће бити већа ако се то коректно уради”, истакао је министар.

Извор: Танјуг

O Milan Trbović

Pročitajte

Sa protesta SRPS, SOS i GSPRS „Nezavisnost“ održanog 12. 03. 2022. godine

Poštovane kolege, klikom na sliku ispod, pročitajte tekst o PROTESTU: „NI PRAVDE – NI PARA“ ...