Početna » Новости » Dan žena u organizaciji SPRV Zrenjanin

Dan žena u organizaciji SPRV Zrenjanin

9. 3. 2014. SPRV Zrenjanin organizovao je posetu Nrodnom pozorištu ,,Toša Jovanović“. Povodom Dana žena, bila je prikazana predstava ,,Zla žena“. Glumac Dejan Karleček obratio se prisutnima poželevši članicama sindikata srećan praznik. Predstava je ostavila jak utisak na posetioce, jer je postavljena na način da osuđuje zlostavljanje onih koji se pobune. U sindikalnom duhu, Izvršni odbor SPRV Zrenjanin smatra da ova predstava na simboličan način pokazuje stanje u prosveti. U prosveti je zaposleno oko 70 % žena, a kao i u ostalim branšama gde su većina zaposlenih žene, plata je ispod republičkog proseka.

U ministarstvu prosvete su, uglavnom, muškarci koji svojim sve većim zahtevima opterećuju zaposlene u prosveti. Da li je zaista izvodljivo voditi beskonačnu dokumentaciju, baviti se tuđom i svojom decom, biti ostvaren kao učitelj i roditelj, kao administrativni radnik i organizator posla, pokazaće vreme.

Bojimo se, da se Klara Cetkin i Roza Luksemburg nisu do kraja izborile, i da je na nama da napravimo neki sledeći korak.

IO SPRV Zrenjanin

Fotografije možete pogledati ovde:  fotografija br. 1, fotografija br. 2, fotografija br. 3

 

 

 

O Jasmina Čekerevac LJubičić

Pročitajte

Платформа за спас образовања: Нагомилани проблеми у просвети, потребна јасна стратегија.

Платформа за спас образовања у Србији оценила је данас да је ситуација са просветом таква ...